Nike

Størrelse
Vælg
Farve
Vælg
Brand
Vælg
Pris

Nike | køb hos stylecloud.dk

Fremkomsten af Nike

Virksomheden blev grundlagt i 1964 under navnet Blue Ribbon Sports af Bill Bowerman, en atletiktræner fra University of Oregon, og hans tidligere elev Phil Knight. De åbnede deres første butik i 1966 og lancerede Nike-fodtøjsmærket i 1972. I 1978 blev virksomheden omdøbt til Nike, Inc. og gik på børsen to år senere. I begyndelsen af det 21. århundrede havde Nike detailbutikker og distributører i mere end 170 lande, og virksomhedens logo - et buet flag kaldet "swoosh" - var kendt over hele verden.

 Nikes stigende popularitet

Siden slutningen af 1980'erne har Nike støt udvidet sin virksomhed og diversificeret sit produktsortiment gennem adskillige opkøb, herunder skofirmaerne Cole Haan (1988; solgt i 2012) og Converse, Inc. (2003), sportsudstyrsproducenten Canstar Sports, Inc. (1994; senere navngivet Bauer og solgt i 2008) og sportstøj- og udstyrsvirksomheden Umbro (2008; solgt i 2012). I 1996 skabte virksomheden Nike ACG ("all-conditions gear"), som sælgernike Nike træningstøj og Nike trøje til ekstreme sportsgrene som snowboarding og mountainbiking. I begyndelsen af det 21. århundrede begyndte Nike at sælge tilbehør til sportsteknologi, herunder pulsmåler, Nike støvler og højdekompasser til håndleddet, der kan bæres på.

Virksomhedens succes

Nike sko succes skyldes til dels sponsoratet af atleter som Michael Jordan, Mia Hamm, Roger Federer og Tiger Woods. NikeTown, som åbnede sin første butik i 1990, hylder disse og andre personer ved at tilbyde et komplet udvalg af Nike-produkter. Virksomhedens image led kortvarigt i 1990'erne på grund af afsløringer af dårlige arbejdsforhold på fabrikker i udlandet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få rabatkoder op til 15%

Tilmeld dig STYLECLOUD nyhedsbrev og få de bedste tilbud & rabatoder. Samt inspiration og personlig anbefalinger direkte på email.

#""