BURBERRY

Størrelse
Vælg
Farve
Vælg
Brand
Vælg
Pris

Burberry | Køb på stylecloud.dk

Historie

Virksomhedens fremtidige grundlægger, Thomas Burberry, blev født den 27. august 1835 i Dorking, Surrey, Storbritannien. Efter at have forladt skolen tog han til nabolandet Hampshire, hvor han kom i lære som skrædder hos en lokal skrædder. Det hele startede i Basingstoke i det sydlige Midtengland, da den geniale Thomas Burberry fik idéen om at udvikle et materiale, der både var effektivt mod det britiske vejrs luner og behageligt at have på. Den 21-årige, modne og beslutsomme unge mand, der er tidligere lærling som dragerlærling, er klar over, at hans time er kommet.

Historie om Burberry

Burberry blev grundlagt i 1856, og hans første designs var inspireret af almindelige menneskers hverdagstøj. Takket være et naturligt talent og kærlighed til sit arbejde begyndte han at eksperimentere med materialer. Hans primære mål var at skabe tøj til udendørs brug, som ville være perfekt til fiskeri og jagt. I begyndelsen åbnede han en lille butik, der solgte casual overtøj og vandtæt sportstøj, burberry jakke, burberry scarf, som var en stor succes for rejsende og opdagelsesrejsende. Ifølge oplysninger fra Thomas Burberrys personlige korrespondance havde hans virksomhed i 1971 over 70 ansatte. I 1878 havde han etableret en større fabrik, som bl.a. fremstillede og leverede militærudstyr til den britiske hær. Ifølge nogle rapporter beskæftigede virksomheden over 200 medarbejdere i 1881.

Burberry's innovationer

I 1879 opfandt Thomas Burberry gabardine, verdens første åndbare, vandafvisende stof, som blev opfundet af Thomas Burberry. Det ville hurtigt erstatte de ældre, tunge og ubehagelige stoffer, som tidligere var blevet brugt til burberry trench coat. Navnet stammer fra det beskyttede sted i Shakespeares værker, hvor man kunne gemme sig mod dårligt vejr. I midten af firserne begyndte det oprindelige Burberry-navn  og burberry logo at blive suppleret med et "s", der betyder "Burberrys". Årsagen er, at mærket er blevet populært uden for England, og mange kunder fra hele verden har valgt at stave til Burberrys of London. I 1999 kunne virksomheden vende tilbage til det oprindelige Burberry-navn. Kombinationen "Burberrys of London" findes dog stadig på mange af Burberrys ældre produkter såsom burberry frakke og burberry parfume kvinde.

Burberry i moderne tider

I 2000 åbnede en butik med et enkelt mærke i det prestigefyldte West End på Bond Street. I maj 2001 overtager Christopher Bailey stillingen som kreativ direktør. I 2003 blev han tvunget til at reducere sin produktion af burberry watch, burberry bælte, burberry taske med det karakteristiske ternede mønster. Dette skyldes, at virksomhedens image blev alvorligt skadet mellem 2001 og 2005. Burberry blev associeret med britiske fodboldfans fra forstæderne, der bar ternede tøj og opførte sig upassende. Vi havde endda skilte uden for nogle pubber, hvor der stod "Ingen jeans, ingen kondisko, ingen Burberry". Selvfølgelig var det ikke originalt Burberry tøj, men billige kinesiske kopivarer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få rabatkoder op til 15%

Tilmeld dig STYLECLOUD nyhedsbrev og få de bedste tilbud & rabatoder. Samt inspiration og personlig anbefalinger direkte på email.

#""